Service

Service

10/29/2015

ALGEMEEN

Onderhoudstips tuinmeubelen

Het tuinmeubilair van Lesli Living BV is onderhoudsarm, echter, om zo lang mogelijk te genieten van je zojuist aangeschafte tuinset adviseren we om rekening te houden met de volgende onderhoud- en gebruikerstips voor uw tuinmeubelen.

  • Reinig de meubels met koud/lauw schoon kraanwater en gebruik een spons of doek (geen staalwol, staalborstel of iets dergelijks) eventueel een scheutje groene zeep maar geen bijtende middelen, (allesreinigers of chloor) en spoel na met koud/lauw kraanwater.
  • Gebruik nooit een hogedrukreiniger voor de schoonmaak. Het materiaal kan beschadigd raken en daarmee meer vuil aantrekken. Gebruik liever een spons of doek. Dek na het reinigen de meubelen niet luchtdicht af, een goede luchtdoorstroming voorkomt schimmelvorming en aantasting van het materiaal.
  • Wees te allen tijde voorzichtig met vuur, olie, vetten en/of hete voorwerpen bij je meubelen in verband met blijvende schade.
  • Wij raden niet aan om het meubilair langdurig af te dekken, of langdurig te bedekken met decoratie of andere attributen daar er blijvende vlekken en of verkleuring kunnen ontstaan.
  • Zorg dat een tafelblad nooit luchtdicht wordt afgedekt, ook niet met een beschermhoes. Hierdoor kan condensatie en schimmelvorming optreden. Voorkom dus liever ook dat door regenval de hoes direct op het blad komt te liggen.
  • Lesli heeft een serie onderhouds- en beschermproducten voor diverse soorten materialen in haar collectie. Vraag ernaar bij je tuinmeubelleverancier. Bij gebruik van deze producten heb je langer plezier van je tuinmeubelen.
  • In de winter adviseren we de meubelen op te slaan op een beschutte droge plek.

TEAKHOUT

Teakhout is een tropisch hardhout met een natuurlijke uitstraling. Onbehandeld teak heeft een honingbruine kleur. Kleine haarscheurtjes of oppervlaktescheurtjes horen bij het materiaal. Deze scheurtjes hebben echter geen invloed op de levensduur van het product.  Doordat teak van nature veel olie bevat, behoort het tot de meest hoogwaardige houtsoorten voor buiten gebruik en heeft het een lange levensduur. Wanneer onbehandeld teak wordt blootgesteld aan weersinvloeden verandert de honingbruine kleur langzaam naar de zilver, lichtgrijze kleur die zo kenmerkend is voor teak. Liever de kleur behouden? Behandel het meubel dan met teakolie en teaksealer en houdt er rekening mee dat hierdoor de kleur iets donkerder kan worden.

Om de levensduur van het meubelstuk te bevorderen adviseren wij om regelmatig onderhoud te plegen. Twee keer per jaar een korte behandeling met het juiste onderhoud- en beschermproduct, zorgen dat de meubels mooi blijven. Teakmeubels kunnen het hele jaar buiten blijven, we adviseren om voor de winter de meubels nog eens goed te reinigen en te behandelen met teakolie.

GERECYCLED TEAK

Gerecycled teak meubilair heeft een mooi doorleefde uitstraling waardoor elk meubelstuk er weer anders uit ziet. Bovendien zijn de meubels duurzaam, we geven het hout een tweede leven. Omdat het een gerecycled product betreft zijn krassen, deuken, kieren, knoestgaten, verkleuringen, spijkergaten of andere beschadigingen inherent aan het materiaal, ze hebben echter geen invloed op de levensduur. Voor het mooiste resultaat is een jaarlijkse schoonmaakbeurt voldoende.
Tevens adviseren wij meubels niet lang af te dekken, of langdurig te bedekken met decoratie materiaal als bloempotten, placemats (plastic) of andere producten op het meubel te laten staan. Hierdoor zouden verkleuringen of vlekken kunnen ontstaan. Gebruik geen hogedrukreiniger, het kan het hout beschadigen en daarmee de kans op vuilopname vergroten. Een (lichte schuur) spons is een prima hulpmiddel.
Teak

 

ONDERHOUD TEXTIEL / KUSSENS

De kussens van het meubel verdienen net als het meubel zelf de juiste behandeling.  De beste manier om kussens van tuinmeubilair goed te houden is door het vuil eraf te borstelen voordat het in de stof trekt.  Eventuele gemorste vloeistoffen kan je het beste direct verwijderen en niet de kans geven in te trekken. Hiervoor kan je het beste een licht vochtige doek met een mild, niet-agressief schoonmaakmiddel gebruiken. Maak de stof niet te lang nat om kringen te voorkomen.

Afritsbare hoezen kunnen in de week gezet worden in een sopje, of op een fijnwas programma in de wasmachine op maximaal 30 graden gewassen worden.  Doe de hoezen niet in de droger, maar doe ze nat weer om de vulling. De natuurlijke rek van de stoffen zorgt ervoor dat ze dan weer mooi strak om de vulling gaat zitten en je weer heerlijk verder kunt genieten van je tuinset.Kussen

 

NAALDHOUT / GRENEN

Houten tuinmeubelen geven een natuurlijk sfeer, het materiaal is een natuurproduct met de bijbehorende eigenschappen. Zo kan het hout verkleuren, uitzetten en krimpen bij temperatuurverschillen en kan het haarscheurtjes vertonen.  Mede hierdoor verdienen houten meubels meer onderhoud dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium tuinmeubilair.

Om extra lang van je meubilair te kunnen genieten adviseren wij het hout regelmatig te reinigen. Dit voorkomt de aanhechting van mossen, schimmels en algen. Gebruik hiervoor lauw schoon water met een niet krassend en niet bijtend schoonmaakmiddel. Neem de meubelen daarna af met een zachte spons of doek en spoel na met schoon water. Nat hout zal uiteindelijk het vuil vanzelf loslaten dus spoel goed na.

Wil je de meubels een keer intensief reinigen, doe dit dan met een goede houtreiniger en een harde borstel. Dit zorgt ervoor dat het oppervlakte diep gereinigd wordt en het hout zijn oorspronkelijke kleur weer terugkrijgt. Een goede behandeling met olie of beschermer werkt altijd positief op de levensduur.

Hardhout

HARDHOUTEN TUINMEUBELEN

Hardhout zijn tropische houtsoorten met een hoge dichtheid, zoals Acacia en Sorea. Het hout is gewend aan een klimaat met een hoge luchtvochtigheid, waardoor het extra onderhoud en bescherming nodig heeft.  We adviseren dan ook om in de zomer het hardhout minimaal elke 2 maanden te oliën of te behandelen met een beschermer, zeker die delen die vol in de zon staan. De olie zorgt ervoor dat de oppervlakte van het hout extra gevoed wordt en soepel blijft. Ook zit er vaak een UV-bescherming in de olie of beschermer zodat de kleur langer behouden blijft. Het vervagen van de kleur is dan ook een goede graadmeter of er weer bescherming nodig is.

Om je houten tuinmeubelen nog beter te beschermen raden we aan om de meubelen wanneer je deze niet meer gebruikt, op te bergen in een schuur of zolder of af om ze af te dekken met een beschermhoes. Zorg er wel voor dat het hardhout kan luchten en ademen, om schimmelvorming te voorkomen.

KUNSTSTOF TUINMEUBELEN

De kunststof tuinmeubelen van Lesli Living gaan bij goed gebruik jaren mee. Alles wat ze nodig hebben is een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Ontstaat er na verloop van tijd aanslag op de meubelen, maak ze dan schoon met een lauw sopje. Gebruik bij voorkeur een spons of een zachte doek en vermijdt harde borstels en schuurmiddelen. Hierdoor kunnen namelijk scheurtjes ontstaan waarin vuil zich kan ophopen. Gebruik altijd voldoende water om de meubels weer goed af te spoelen. Het beste is om tuinmeubelen in de winter op een droge beschutte plek te zetten. Dit voorkomt verkleuring en zorgt dat je langer van je meubilair kan genieten.

Kunststof

 

VLECHTWERK MEUBELEN

De vlechtwerkmeubelen (ook wel wicker genoemd) van Lesli Living zijn met de grootste zorg ambachtelijk geweven en door onze collega’s in China aan een kwaliteitscontrole onderworpen.

Om extra lang van je meubilair te kunnen genieten adviseren wij het vlechtwerk tweemaal per jaar te reinigen. Gebruik hiervoor lauw schoon water met een niet krassend en niet bijtend schoonmaakmiddel. Neem de meubelen daarna af met een zachte spons of doek en spoel na met schoon water en je meubels zien er weer piekfijn uit.

Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger, hierdoor kan het materiaal beschadigd worden en we adviseren ook om geen schuurmiddelen, bleekmiddel of allesreiniger te gebruiken. Deze middelen kunnen haarscheurtjes veroorzaken in het kunststofdraad waardoor er vuilophoping plaats kan vinden. Het meubilair kan hierdoor wit uitslaan en zelfs onherstelbaar beschadigd raken.

Wees tevens voorzichtig met het langdurig afdekken van de meubels. Hierdoor kunnen vlekken en of verkleuringen ontstaan. Tenslotte raden wij aan om vlechtwerk meubilair niet buiten te laten staan bij vorst. De koude temperatuur maakt het draad namelijk minder buigzaam waardoor het kan beschadigen of zelfs knappen.

 

ALUMINIUM TUINMEUBELEN

Aluminium meubelen van Lesli Living zijn makkelijk te onderhouden. Het wordt nauwelijks aangetast door UV-straling of vocht en ook temperatuurschommelingen en wisselende weersomstandigheden hebben nauwelijks invloed.

Wanneer je het meubilair tweemaal per jaar reinigt blijft het in goede conditie en wordt de levensduur verlengd.  Maak aluminium meubilair niet schoon met een hogedrukspuit of agressieve schoonmaakmiddelen. Dit kan de coating van het aluminium aantasten en daarmee het meubel onherstelbaar beschadigen of wit uit slaan. Gebruik daarom liever een spons met een mild schoonmaakmiddel zodat je daarna weer verder kunt genieten van je tuinmeubilair.
Alu

 

PARASOLS & PAVILJOENS

Mooie parasols en paviljoens moeten mooi blijven. Om ze in goede conditie te houden, is het daarom raadzaam om regelmatig stof en vuil van het droge doek te verwijderen. Let op dat je een parasol of paviljoen alleen dicht doet en opbergt als het doek helemaal droog is. Berg ze beiden bij voorkeur binnen op in een beschermhoes op een droge plek. Zorg er in ieder geval voor dat als je de parasol niet gebruikt altijd bedekt met een beschermhoes. Dit voorkomt kleurverschil in het doek tussen de delen die aan de zon worden blootgesteld en de delen die niet aan de zon worden blootgesteld.

Wil je de parasol  een keer grondig reinigen, dan kan dit het beste met een spons en een zeem. Spuit de geopende parasol eerst nat met een tuinslang, gebruik hiervoor geen hogedrukreiniger of agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de vocht,- en vuil werende coating aantasten en onherstelbaar beschadigen. Wrijf vervolgens het parasol doek voorzichtig schoon met een mild schoonmaakmiddel en lauw water. Schrob het doek zachtjes schoon en spoel het daarna opnieuw af met een tuinslang. Hetzelfde proces geldt voor een paviljoen doek.

 Parasol-paviljoen

 

MARMEREN TAFELBLADEN

Marmeren tafelbladen hebben een mooie duurzame uitstraling. Het is echter een kalksteen dat bijzonder gevoelig is voor zuren in veel voorkomende schoonmaakmiddelen. Om de tafel mooi te houden kun je het blad het beste regelmatig afnemen met lauwwarm water. Gebruik hiervoor een spons of zachte doek en wring deze altijd goed uit. Indien er per ongeluk wijn, sinaasappelsap of bijvoorbeeld ketchup op de tafel komt, dep dit dan eerst zo goed mogelijk op en maak de tafel daarna met lauw water schoon. Hoe langer je wacht, hoe dieper de vlek, dus handel direct.

Om marmer te beschermen tegen vetvlekken kun je de Lesli onderhoudsproducten gebruiken. Maak marmeren tafels nooit schoon met een hogedrukspuit of agressief schoonmaakmiddel. Hierdoor kan het materiaal beschadigen en in de toekomst door vuilophoping wit uit gaan slaan.

Zeker bij marmeren tafelbladen raden wij je af om het langdurig af te dekken, of langdurig te bedekken met decoratie of andere attributen waardoor er blijvende vlekken en of verkleuringen kunnen ontstaan. Wees te allen tijde voorzichtig met vuur, olie, vetten en/of hete voorwerpen in verband met blijvende schade.
marmer

 

POLYWOOD TAFELBLADEN

Een polywood tafelblad is goed zelf te onderhouden. Polywood is een 100% kunstmatig alternatief voor hout. Desondanks kan dit materiaal net als hout gaan werken, waardoor onregelmatigheden in het blad niet te voorkomen zijn.

Goed onderhoud helpt echter zeker om de levensduur van het meubel te verlengen zodat je er nog langer van kunt genieten.  Het beste kun je de tafel regelmatig afnemen met lauwwarm water en een spons of zachte doek.

Polywood is een poreus materiaal en gevoelig voor vlekken en vetten. Indien er per ongeluk wijn, sinaasappelsap of bijvoorbeeld ketchup op de tafel komt, dep dit dan eerst zo goed mogelijk op en maak de tafel daarna met lauw water schoon.  Bescherm de tafel daarom tegen deze invloeden met een speciale polywood cleaner.

Wanneer er grote krassen zijn, is het zelfs mogelijk het polywood licht op te schuren in de nerf richting.  Gebruik het liefst polywood reiniger en protector.

Polywood kan in de zon verkleuren. Houdt er daarom ook rekening mee dat glaswerk als lens kan fungeren en het materiaal daardoor kan gaan smelten.  We adviseren om het glaswerk daarom niet direct op de tafel te plaatsen maar altijd gebruik te maken van vilt of tafelkleed.
Polywood

 

SPRAYSTONE TAFELBLADEN

Een spraystone tafelblad bestaat uit twee lagen. De onderlaag van veiligheidsglas is bedekt met een dunne bovenlaag van verlijmd steengruis en is speciaal ontworpen voor buitengebruik. Het beste kun je de tafel regelmatig afnemen met lauwwarm water. Gebruik een spons of zachte doek en wring deze altijd goed uit. Indien er per ongeluk wijn, sinaasappelsap of bijvoorbeeld ketchup of producten met olie op de tafel komt, dep dit dan zo snel mogelijk schoon met een zachte doek en maak de tafel daarna met lauw water schoon. Hoe langer je wacht met schoonmaken des te lastiger wordt het om de vlek te verwijderen.  Zorg ervoor dat er geen zeepresten achter blijven. Wees tevens voorzichtig met het langdurig afdekken of het plaatsen van decoratie op een spraystone blad. Hierdoor kunnen vlekken en of verkleuringen ontstaan.

Maak de tafel niet schoon met een hogedrukspuit of agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor kunnen haarscheurtjes veroorzaken waarom zich vuil kan ophopen. Hierdoor kan het meubel wit uit slaan. Ook kan hierdoor de bovenlaag losraken van het blad.
Spraystone

 

GEPOEDERCOAT METAAL/STAAL

Dit materiaal is nagenoeg onderhoudsvrij. Af en toe schoonmaken met een mild sopje en de meubels zijn weer als nieuw. Echter kan er bij gepoedercoat metaal wel oppervlakkiger roestvorming optreden. Onder andere op lasnaden, krasjes en kleine beschadigingen kunnen er oppervlakkig roestplekjes voorkomen. De producten zullen dan niet doorroesten. Eventuele beschadigingen kunnen worden opgelost met een lakstift. Producten met holle frame vertonen condensvorming, hierdoor kan op termijn wat condenswater uit de poten druppelen. Houdt hier rekening mee bij vlekgevoelige ondergronden zoals witte terrassen.
Metaal

 

KERAMIEK OF DURANITE TAFELBLAD

Een keramiek of duranite tafelblad is makkelijk te onderhouden zolang je de juiste onderhoudsmiddelen gebruikt.  Het beste kun je de tafel regelmatig afnemen met lauwwarm water en een spons. Indien er per ongeluk wijn, sinaasappelsap of bijvoorbeeld ketchup op de tafel komt, dep dit dan zo snel mogelijk schoon met een zachte doek en maak de tafel daarna met lauw water schoon. Hoe langer je wacht met schoonmaken des te lastiger wordt het om de vlek te verwijderen.  Zorg ervoor dat er geen zeepresten achter blijven.
Ceramic

 

GLAZEN TAFELBLAD

Glazen tafelbladen zijn gemaakt van veiligheidsglas. Om de tafel mooi te houden is het goed de tafel regelmatig af te nemen met lauw water en een zachte doek of spons. Maak de tafel niet schoon met een hogedrukreiniger of agressief schoonmaakmiddel.  Hierdoor kan het meubel wit uit gaan slaan en onherstelbaar beschadigen. Plaats verder geen scherpe en of hete producten zoals pannen of kaarsen direct op de tafel, omdat deze krassen of brandvlekken op de tafel kunnen veroorzaken.
Glas

 

CHERRYBOARD TAFELBLAD

Het houtnerf cement tafelblad is gemaakt van gemiddeld hoge dichtheid calciumsilicaat en bekleed met teflon. Het tafelblad is ontworpen voor buitenshuis gebruik en bestand tegen vochtigheid en extreme temperaturen.

Met het juiste onderhoud is het een duurzaam product. Gebruik bij het schoonmaken veel water en een zachte borstel om zand of vuil van het meubilair te verwijderen. Hierdoor ontstaan geen krassen waar vuil zich in kan ophopen.  Reinig bij voorkeur met lauwwarm water en een mild reinigingsmiddel. Spoel altijd af met voldoende water om vlekken te voorkomen.  Indien er per ongeluk wijn, sinaasappelsap of bijvoorbeeld ketchup of producten met olie op de tafel komt, dep dit dan zo snel mogelijk schoon met een zachte doek en maak de tafel daarna met lauw water schoon.  Hoe langer je wacht met schoonmaken des te lastiger wordt het om de vlek te verwijderen.

@LesliLiving: Onze nieuwe #najaars flyer met #sfeerartikelen al gezien? Bekijk hem hier: lesliliving.nl/catalogus/ en laat je inspireren!